Technology

Total Pageviews

Popular Posts

Search This Blog

Συσκευή βιοψίας αναπνοής που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διάγνωση του καρκίνου δοκιμάζεται στη Βρετανία

Share it:

web-breath-test-rex

Ενα test breathalyser που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διάγνωση του καρκίνου δοκιμάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Η συσκευή βιοψίας αναπνοής έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τα σημάδια καρκίνου στα μόρια που εκπνέουν οι ασθενείς. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα οδηγήσουν σε μια απλούστερη, φθηνότερη μέθοδο εντοπισμού καρκίνων σε πρώιμο στάδιο, όταν είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν στη θεραπεία.

Ο αναπνευστήρας του καρκίνου έχει τη δυνατότητα να σώσει χιλιάδες ζωές και να εξοικονομήσει εκατομμύρια λίρες στο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, ισχυρίζονται οι προγραμματιστές του.

Η διετής δοκιμή, η οποία λαμβάνει χώρα στο Νοσοκομείο του Addenbrooke στο Cambridge, προσλαμβάνει 1.500 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων υγιή άτομα καθώς και ασθενείς με καρκίνο.

Αρχικά, οι ασθενείς με υποψία καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου θα κληθούν να δοκιμάσουν το test breathalyser. Αργότερα η δοκιμή θα επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει καρκίνο του προστάτη, του νεφρού, της ουροδόχου κύστης, του ήπατος και του παγκρέατος.

Ο καθηγητής Rebecca Fitzgerald, από τo Cancer Research UK Cambridge Center, δήλωσε: "Πρέπει να αναπτύξουμε επειγόντως νέα εργαλεία, όπως αυτή η αναπνοή, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου νωρίτερα, προσφέροντας στους ασθενείς την καλύτερη πιθανότητα να επιβιώσουν. Μέσω αυτής της κλινικής δοκιμής ελπίζουμε να βρούμε υπογραφές στην αναπνοή που απαιτούνται για την ανίχνευση καρκίνου νωρίτερα Είναι το κρίσιμο επόμενο βήμα για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. "

Η δοκιμή καρκίνου PAN για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου με αναπνοή διοργανώνεται από την Cancer Research UK σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Owlstone Medical, η οποία εφευρέθηκε το τεστ.


πηγη:independent.co.uk

Share it:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Post A Comment:

0 comments: